top of page

Skive Atlet Club

Klubbens fornemmeste formål er at skabe en forening, hvor unge kan mødes - udfolde sig og dyrke den sport, de holder af. Ud over egentlig kampboksning er der en stor aktiv gruppe af bokse-motionister.

Boksetræning er nok den bedste form for træning man kan få.

Når man træner boksning, er det ikke kun kroppen som trænes. Det mentale får også et boost. Alle som har prøvet at træne, ved at man er et helt andet menneske, når man har haft en god træning, og i boksning får man gennem træningen, samtidig afløb for mange af de ting, man har bygget op i løbet af dagen.

Boksetræning

En træningsaften består af mange elementer. Som træner vægter vi den tekniske træning meget højt, og derfor træner vi meget teknik, altså de enkelte elementer i boksning som gør én i stand til at bokse, f.eks. er balance og stødenes afvikling meget vigtigt.

De vigtigste elementer i den fysiske boksetræning er:
- Teknik
- God kondition
- Udholdenhed
- Hurtighed
- Styrke

Disse elementer træner vi bl.a. gennem træning på sandsæk, styrkeøvelser, hurtighedstræning, koordinationstræning, sparring, sjipning, øvelser med medicinbold osv. Det er alt sammen vigtige ting i boksning.

Disciplin i træningssalen vægtes meget højt, samtidig med at kammeratskab og sammenhold bliver nogle af nøgleordene for bokserne. Selvom boksning er en individuel sport, er der et utrolig godt kammeratskab mellem alle, store som små. Det er noget af det, vi som trænere sætter stor pris på.

Kan mit barn træne boksning?

Vil mange forældre naturligvis tænke, og det helt enkle og troværdige svar er Ja!.

Alle fra 10 år og op kan træne boksning, men for at komme i kamp skal man godkendes af en læge og vi som træner vil meget nøje vurdere hvornår man er klar til at komme i kamp. Der er ingen der kommer i kamp uden at være klar, både fysisk og psykisk.

Noget af det der vægtes allerhøjst i boksning er sikkerhed, og det afspejler sig også i træningen. Vi bruger kun godkendt udstyr og ingen som helst har noget ud af, at tæve en anden, bare fordi han kan, i SAC er der ingen der lider overlast. Som udgangspunkt slår vi ikke hårdt på hinanden under træningen.

I træningssalen skal vi lære og det er vigtigt at turde fejle uden at blive afstraffet. På den måde udvikler man sin boksning.

Det er vigtigt for os som træner at pointere, at det ikke er alle som kommer gennem samme hårde træningsprogram. Der bliver taget hensyn til de yngre boksere og de meget tunge boksere, så de ikke nødvendigvis skal træne på sammen niveau som en senior kampbokser på 65kg.

Med os som trænere er der ikke to træningsaftener som er ens.

Håber det har givet dig lyst til at kigge forbi bokseklubben og være med i træningen.

bottom of page